Известие

Collapse
No announcement yet.

Спънат демараж...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от vodafon Покажи съобщение
    Така че да си ремапне джоба и да бега на диагноза- другото е чесане на езика
    Много точно казано!!!

Първо на сервиз да се види какво се случва с колата.И след това други интервенции.

пп: Мнооого рацери,мноооого тунингисти.
    Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
    ех.. Малкото КуВе
    sigpic

Comment

Разбира се, че първо диагностиката е най-важно. Но тъй като никой не знае точно колко е спъната колата на колегата няма как някой да каже дали има проблем или не.

Най-важното е първо да се провери зацепването и да се зацепи точно с индикатор. Има възможност зацепването да стане наистина много точно до секундата от градуса. Само след едно такова зацепване се усеща истинската власт на мотора в целия диапазон от обороти. (една забележка да вметна: никой да не си мисли, че щом е зацепена с пети че е зацепена супер точно. Има си тънкости и повечето от клубните сервизи ги знаят също.)

После другото важно е системата на инжекциона да функционира правилно. Всички сензори и запалването да са в перфектно състояние. И ако пак на някой му се струва спъната колата тогава да си мисли вече за позасилване.

А другия момент е, че сега с настъпващите жеги все повече и повече коментари по въпроса ще има. Всички свикнахме зимата и в по-хладното време колите ни да вървят. Като се затопли въздуха разбира се, че атмосферките умират и е логично да има такива теми.

Просто изброявам варианти
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

за проблема

Като беше със запушени дюзи, колата ми се държеше по същия начин - мудна в ниските и глъхнеше често в диапазона до 3000об, все едно и спираш кранчето, въпреки че помпата пуска бенз на 3.7 май беше. Изчистиха ми ги на машина, нови свещи и сега няма замисляне грам.
        Ако разпределителните не са зацепени правилно, ще бъде обратното - ще върви до 3500об. и дотам, спъване. Проверено от опит на 2коли.
        Да питам нещо друго - възможно ли е технически да се сложи 1 разп. вал да речем от 1.6 и това ще се отрази ли на вървежа на колата на момчето?
        Alfa 156 2.0 - ех,
        Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
        Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
        Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Голям си специалист. Много зависи как е объркано зацепването. Аз не съм виждал с объркано зацепване да върви в ниските повече, а и дай ми техническо обосновано мнение за това как и защо ще върви повече от обикновено? Може или да спре да върви в ниските за сметка на високи или да умре и на двете.

Comment

Мале, като чета тука оставам с впечатление, че ТС-ите имат Втеци... шут в гъза.., това да не е Хонда бе?
            А CrazyElement ме кефи, във всяка тема обяснява за чипа и шайбата, оем-а му е направил вуду магия..
            sigpicex
            147Q2
            300bhp/606nm
            Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Ма не съм бе бате, вервай ми

Comment

Първоначално публикувано от миро Покажи съобщение
                Мале, като чета тука оставам с впечатление, че ТС-ите имат Втеци... шут в гъза.., това да не е Хонда бе?
                А CrazyElement ме кефи, във всяка тема обяснява за чипа и шайбата, оем-а му е направил вуду магия..

Е само за това ли съм писал бе мирко , виж , че съм му казал на човека първо какво да провери , после ако мy се струва мудна колата в ниските да ги направи тия 2 неща , защото аз съм ги направил и знам резултата преди и след и е доста приятен, говоря за нормлано каране , не казвам , че колата става 499 коня

И адаша ( оем) никакви магии не ми е правил , не ме е карал насила да слагам чип и шайба.
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

А кои са тия "бензини" дет викаш, че изключват на 6300..?

@миро: Не е хонда ама и на моята синя във "финалната" и версия си има нещо дето си е баш "шут в гъза" и се получава като още в началото на предавката резнеш фул тротъл и я чакаш тя сама да се осъзнае какво да прави... Са не знам дали е на 3К оборота (по шума ми се струва, че ще да е малко по-нагоре а оборотомера не съм го гледал честно казано) но си се усеща точно кик... Пък на колата знаеш са и баяли разни гурута та ако не е било правилно така, вЕрвам са щели да го оправят

Иначе да, не е съвсем правилно да се каже, че туйнспарка не върви под 3000, по-правилно е да се каже, че още повече върви над 3К

Comment

Audi A6 1.8 T , Ford mondeo 1.8 и т.н. и т.н. , повечето немски машинки са си ниско обороти факт , дори и бмв колкото и М-пауар да са , загледай се малко клипчета бол в youtube , разгледай повечето 150 +- коня коли къде сменят на ускорение от 0-100 и после ги сравни с едно на ТС , само хондите перат повечко обороти.

П.П. нямах точно предвид , че изключват на 6300 просто имах предвид , че спрямо ТС-а те сменят на 6300-6500 докато ние перем до 7000 а с чип до 7300-500
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Това перем хич не е здравословно с тези стари биели
                      Амбицията е последното убежище на неудачника

Comment

То за това съм съгласен , ама си е факт , че алфата "пере" изключвател на по-високи обороти спрямо горните коли , нормално е следователно съпоставена с тези коли да е "по-мъртва" в диапазона под 3000 , не разбирам , защо това изобщо трябва да е проблем на някой, просто я кара и гледа е в 3000 , даже си е доста приятно така за градско каране като се сменя на 2200 получава се 1 приятно "трафиково каране" пък да искаш пауар връщаш 1 назад и така .

П.П. Тука като написах 1 предавка назад и се сетих , че 1ва предавка и да искам не мога да вкарам и доста се чудих що така , говоря над 20 км/ч под 20 влиза , ама нагоре хърка си хърка , пробвах с газ да изравня обороите на които трябва да е 1ва и пак не става ? Пиша това , защото на учебната алфа 146 1.9 жтд , като ме "учеха да карам" си слагахме на 1ва още от 40 км/ч а тук нещо не иска

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                          То за това съм съгласен , ама си е факт , че алфата "пере" изключвател на по-високи обороти спрямо горните коли , нормално е следователно съпоставена с тези коли да е "по-мъртва" в диапазона под 3000 , не разбирам , защо това изобщо трябва да е проблем на някой, просто я кара и гледа е в 3000 , даже си е доста приятно така за градско каране като се сменя на 2200 получава се 1 приятно "трафиково каране" пък да искаш пауар връщаш 1 назад и така .

П.П. Тука като написах 1 предавка назад и се сетих , че 1ва предавка и да искам не мога да вкарам и доста се чудих що така , говоря над 20 км/ч под 20 влиза , ама нагоре хърка си хърка , пробвах с газ да изравня обороите на които трябва да е 1ва и пак не става ? Пиша това , защото на учебната алфа 146 1.9 жтд , като ме "учеха да карам" си слагахме на 1ва още от 40 км/ч а тук нещо не иска
                          2ката може и да става на 2000 оборота.... я пробвай с 1.6...
                          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Преди много години бяхме спорили по въпроса за първата даже бясме пробали на различни коли на 33 1,3 боксер спорт вагон първа над не влизаще свободно а само супер на сила,на е или с мерц 200 не вмизаще изобщо даже и супер нагло на сила а 520 бмв влизаше без проблем и с 40 к/ч.Предполагам че е нещо като защита от грешки ако може така да се нарече,,,
                            Амбицията е последното убежище на неудачника

Comment

Working...
                            X